Ai poftă de ceva dulce și ești în pană de idei? Noi suntem aici pentru tine! În articolul de astăzi ne-am gândit să-ți prezentăm 10 idei de prăjituri rapide pe care le poți încerca și tu. Vei găsi idei prăjituri simple și rapide cu mere, ciocolată, nucă și nu numai!
În plus, avem și câteva idei de deserturi rapide fără coacere pentru ca tu să te poți bucura cât mai rapid de ceva dulce și bun. Sperăm că aceste idei de deserturi rapide și simple te vor inspira. Noi îți urăm poftă bună!
Prima rețetă de prăjituri rapide și simple la care noi ne-am gândit este această prăjitură simplă cu mere și biscuiți. Atunci când vine vorba de prăjituri rapide cu mere, aceasta este prima noastră alegere, deoarece se face din ingrediente puține și nu este deloc greu de făcut. Așa că, dacă ai poftă să mănânci ceva bun și cald, îți recomandăm această prăjitură simplă cu mere.
Ingrediente
1 Pachet Biscuiți Picnic
50g Margarină
1kg Mere Rase Călite
4 Ouă
4 Linguri Zahăr
4 Linguri Făină
½ Plic Praf de copt
Pași
Se pune în tavă hârtie de copt, iar apoi se tapetează cu margarină.
Se mărunțesc biscuiții și se pun peste tava tapetată cu hârtie de copt și margarină.
Apoi, se pun merele călite reci, iar după aceea compoziția.
Se bagă la cuptorul preîncalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
2. Idei prăjituri rapide și simple 2024 – Tiramisu Raffaello
Timp de preparare
1 oră
Timp de Coacere
–
Temperatura
La frigider minim 2 ore
Atunci când vorbim de idei prăjituri rapide, putem spune că tiramisul este una dintre cele mai bune alegeri pe care le putem face. Dar, ce ai zice, de un tiramisu Raffaello, o idee de prăjitură simplă și rapidă care poate fi servită în mai puțin de 2 ore? În plus, aceasta este prima noastră idee de prăjituri rapide fără coacere pe care o poți încerca și tu. Ingredientele nu sunt costisitoare, iar procesul în sine pentru această rețetă prăjitură simplă este potrivit pentru oricine indiferent de experiența din bucătărie.
Ingrediente
4 Gălbenușuri
500 g. Mascarpone
400 ml. Cafea răcită și neîndulcită
400 g. Pișcoturi
1 Plic de Zahăr Pudră Vanilat
1 Cutie de Bomboane Raffaello
Pași
Mai întâi de toate, se face cafeaua și se lasă la răcit. Aceasta nu se îndulcește.
Apoi, pe baie de aburi, se freacă cele 4 gălbenușuri cu 1 lingură de zahăr pudră vanilat până când se va obține o textură frumoasă și cremoasă.
După aceea, se mixează mascarponele împreună cu restul de zahăr pudră. După ce s-a mixat bine, se adaugă cele 4 gălbenușuri frecate.
Se însiropează pișcoturile în cafea neîndulcită și se așează rând pe rând într-o tavă de dimensiune medie.
Se va adăuga un strat de pișcoturi înmuiate în cafeaua neîndulcită și un rând de cremă. Se repetă procesul până la ultimul strat de cremă.
În cremă, se vor adăuga bomboanele Raffaello zdrobite sau se pot tăia mărunt.
La final, se va orna cu cremă de cocos și se va decora cu bomboane Raffaello.
Pentru a putea gusta cât mai rapid această rețetă de prăjitură rapidă, se lasă la răcit minim 2 ore.
3. Negresă cu Ciocolată – Prăjitură rapidă și simplă 2024
Timp de preparare
1 oră
Timp de Coacere
30 minute
Temperatura
160°
Dacă ești în căutare de mai multe idei prăjituri simple și rapide, negresa este o prăjitură simplă cu ciocolată care, cu siguranță merită încercată. Această idee de prăjitură simplă poate fi folosită indiferent de motiv: că ai poftă de ceva dulce rapid sau că ai invitați în doar câteva ore. Desigur, negresa face parte și din topul listei de prăjituri rapide de care te poți bucura vizionând un film bun.
Ingrediente blat
4 Ouă
300 g. Zahăr
400 g. Ciocolată de Menaj Neagră sau cu Lapte
400 ml. Lapte
50 g. Cacao
1 Esență de Vanilie
1 Praf de Sare
1 Plic de Praf de Copt
200 g. Unt
500 g. Făină
Ingrediente glazură
100 g. Ciocolată
50 ml. Lapte
Pași
Se va topi ciocolata împreună cu untul la baie de aburi până când se va obține o consistență cremoasă.
Într-un bol, se vor adăuga rând pe rând ingredientele, încorporându-le treptat.
Se adaugă ciocolata topită cu untul peste restul de ingrediente până se obține o compoziție aerată.
Se va pune într-o tavă și se va băga în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru circa 30 de minute.
După ce este gata, se adaugă glazura, plus fulgi de cocos sau bucățele de nucă.
4. Lava Cake – Prăjitură simplă 2024
Timp de preparare
20 minute
Timp de Coacere
10 minute
Temperatura
200°
O altă idee de prăjituri rapide și simple care nouă ne place foarte mult este prăjitura Lava Cake. Deși poate părea dificilă atunci când îi auzi numele, te asigurăm că este o idee de prăjituri simple și rapide pe care trebuie să o încerci și tu indiferent de ocazie. Este o prăjitură simplă cu ciocolată, însă delicioasă și potrivită pentru atunci când ai neapărat poftă de ceva dulce făcut în casă.
Ingrediente
160 g. Ciocolată de menaj simplă sau cu lapte
75 g. Unt
70 g. Zahăr Pudră Vanilat
1 Esență de Vanilie
2 Ouă Întregi
1 Gălbenuș
30 g. Făină
Puțină sare
Pași
La baie de aburi, se va topi ciocolată împreună cu untul. Se va lăsa la foc mic și se va amesteca încontinuu până când ingrdientele se vor topi complet.
Peste ciocolata topită, se va adăuga zahărul pudră vanilat și se va amesteca bine până când zahărul va fi încorporat.
Apoi, tot acolo, se vor adăuga și ouăle întregi plus gălbenușul. Se va amesteca bine până la încorporare.
Se va adăuga esența de vanilie, un praf de sare și făina și se va amesteca până la omogenizare.
În 4 forme de brioșe (de silicon, aluminiu sau hârtie) unse cu unt, se va pune aluatul de lava cake.
Se vor băga în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru circa 10 minute.
Se poate servi cu o cupă de înghețată, fructe proaspete sau cocos ras pe deasupra.
5. Rețetă Prăjitură Simplă 2024 – Ruladă cu Zmeură
Timp de preparare
1 oră, 30 minute
Timp de Coacere
20-25 minute
Temperatura
160°
Mai departe în lista noastră de prăjituri rapide, ne-am gândit că îți va plăcea și o ruladă cu zmeură, o prăjitură simplă și rapidă cu fructe. Dacă te-ai săturat de rețetele de prăjituri simple și rapide de până acum, nu mai sta pe gânduri și apucă-te de această rețetă prăjitură simplă și rapidă.
Ingrediente blat
5 Albușuri
100 g. Zahăr Pudră Vanilat
125 g. Zahăr Tos
1 Praf de sare
1 Lingură de Oțet
30 g. Amidon
1 lg. de Fulgi de Migdale
Ingrediente cremă
250 g. Mascarpone
200 g. Smântână pentru Frișcă 30% grăsime
30 g. Zahăr Pudră Vanilat
2 Linguri de Esență de Vanilie
1 Praf de Sare
Pași
Se separă ouăle și se bat albușurile împreună cu zahărul tos până se obține o compoziție fermă. Peste bezea se pune lingura de fulgi de migdale.
Se adaugă amidonul și se amestecă cu o lingură până se încorporează.
Pe o foaie de copt, se pune compoziția și se bagă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 20-25 de minute.
Între timp, se va pregăti crema. Se vor amesteca mascarponele cu frișca bătută și zahărul pudră vanilat.
După ce s-a răcit foaia de bezea, se deslipește de pe foaia se copt și se întoarce.
Se pune crema și se întinde uniform. Apoi, peste cremă se pune zmeura.
Se rulează și se lasă la frigider timp de minim 3 ore.
6. Rețetă Prăjitură Simplă 2024 – Prăjitură cu Cocă Rasă
Timp de preparare
1 oră
Timp de Coacere
40 minute
Temperatura
175°
Așa cum te-am obișnuit până acum, avem câteva idei de prăjituri simple și rapide pe care le poți face cu puține ingrediente. O altă idee de prăjituri rapide este prăjitura cu cocă rasă sau aluat răzuit. Aceasta este o rețetă prăjitură simplă care, cu siguranță, îți va plăcea la maxim. Iată cum poți pregăti această prăjitură simplă și rapidă:
Ingrediente
500 g. Făină
200 g. Zahăr
200 g. Unt
150 g. Smântână
1 Plic Praf de Copt
150 g. Nucă Măcinată
350 g. Gem la alegere
1 lg. Esență de Vanilie
1 Ou Întreg
1 Gălbenuș
Coaja de la 1 lămâine
1 Praf de Sare
Pași
Se pune untul la temperatura camerei într-un bol și se adaugă zahărul. Se amestecă foarte bine până arată ca o cremă. Apoi, se încorporează în compoziție oul întreg și gălbenușul.
După aceea, se adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie, sarea și smântâna. După ce s-au încorporat, se va adăuga praful de copt și toată făina.
Când aluatul va deveni greu, se va amesteca cu mâna.
Se va lua ⅓ din el și se va pune în folie de plastic. Se va pune la frigider pentru circa 30 de minute. Restul aluatului se pune într-o tavă și se presează bine pe baza tăvii.
Între timp, se amestecă nuca măcinată cu gemul la alegere.
Se adaugă amestecul peste aluat și se nivelează până ce devine uniform.
Se vine cu coca de la frigider și se răzuiește pe deasupra.
Se va pune prăjitura la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru circa 40 de minute.
Se lasă la răcit, iar apoi se feliază.
7. Prăjitură Tăvălita – Idei Rețete de Prăjituri Rapide 2024
Timp de preparare
30 minute
Timp de Coacere
15 minute
Temperatura
180°
O altă prăjitură simplă și rapidă pe care nu o puteam rata este Tăvălita. Cu siguranță, ai mâncat tăvălita atunci când erai copil. Aceasta este una dintre cele cunoscute prăjituri rapide în rândul mamelor noastre. Iată cum poți face și tu tăvălita, una dintre cele mai cunoscute rețete prăjituri rapide:
Ingrediente blat
250 g. Zahăr
50 g. Unt
6 Ouă
250 g. Făină
1 Plic Praf de Copt
1 Esență de Vanilie
1 Praf de Sare
5 lg. Apă Clocotită
Ingrediente glazură
200 g. Nucă de cocos
400 g. Zahăr
60 g. Cacao
300 ml. Apă
75 g. Unt
Pași
Mai întâi, se separă ouăle. Se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă ½ din zahăr și se bate în continuare până se obține o spumă tare, lucioasă.
Se bat gălbenușurile cu cealaltă jumătate de zahăr și se pune esența de vanilie. Apoi, se pune untul topit și călduț și cele 5 linguri de apă clocotită. După aceea, se adaugă treptat făina.
Mai departe, se pun gălbenușurile peste albușuri și se pune în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coace timp de 15 minute la 180 de grade.
După ce este gata, se lasă la răcit.
Pentru glazură, se amestecă cacao cu zahărul, se adaugă apa și se pune pe foc. După ce s-a încălzit, se pune și untul.
Se va lăsa pe foc până se va obține o cremă fără cocoloașe, iar zahărul va fi topit complet.
După ce s-a răcit aluatul, acesta se taie dreptunghiuri și se înmoaie mai întâi în glazură, iar apoi se dă prin nucă de cocos.
Prăjitura Chinezeasca sau Chinezoaica cum i se mai spune este o prăjitură simplă cu nucă pe care o poți face chiar și tu, indiferent de cât de pricepută ești în bucătărie. Am adăugat chinezeasca pe lista noastră de prăjituri rapide, tocmai pentru că nu durează mai mult de 30 de minute. Iată mai jos cum poți realiza una dintre cele mai cunoscute prăjituri simple și rapide:
Ingrediente blat
200 g. Unt
200 g. Zahăr Tos
200 g. Miez de Nucă Măcinat
6 Albușuri
100 g. Făină
2 lg. Cacao
Ingrediente glazură
6 Gălbenușuri
150 g. Zahăr Tos
Ciocolată Rasă pentru Ornat
Pași
Se freacă untul cu zăhărul tos pană ce zahărul e aproape topit.
Se adaugă miezul de nucă măcinat, cacao și făina și se amesteacă până la omogenizare.
Apoi, se bat albușurile spumă și se încorporează cu compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează în strat uniform.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade timp de circa 15 minute.
Se va pune glazura peste blatul care nu este copt în totalitate. Blatul trebuie să fie crescut, ferm, dar moale în interior.
Pentru glazură, se mixează gălbenușurile cu zahărul tos până ce se obține o compoziție vâscoasă.
Apoi, se toarnă glazura peste blatul aproape copt. Se nivelează cu o spatulă și se da iar la cuptor până ce glazura este tare și coaptă.
Se lasă la răcit și se taie bucățele.
Se răzuiește ciocolată deasupra.
9. Brioșe – Prăjitură Simplă cu Ciocolată 2024
Timp de preparare
40 minute
Timp de Coacere
20-25 minute
Temperatura
160°
Dacă ai nevoie de încă o idee de prăjitură simplă cu ciocolată, atunci cu siguranță îți vor plăcea brioșele. Brioșele sunt prăjituri rapide și simple care necesită doar câteva ingrediente. Sunt niște prăjituri simple de weekend de care te poți bucura alături de cei dragi. Îți recomandăm această idee de rețetă prăjitură simplă cu ciocolată, deoarece credem că îți va plăcea la nebunie.
Ingrediente
120 g. Ciocolată Amăruie sau cu Lapte
20 g. Unt
180 g. Zahăr
2 Ouă
1 lgț. Esență de Rom
120 g. Făină
5 lgț. Cacao
1 Praf de Copt
Choco Chips
Pași
Mai întâi, se va topi ciocolata împreună cu untul.
Apoi, se mixează ouăle cu zahărul până când își vor dubla volumul.
Se va adăuga amestecul peste ciocolată topită și se va adăuga lingurița de esență de rom.
În continuare, se va amesteca făina cu cu cacao și praful de copt. Se încorporează treptat în compoziția de mai devreme până când se va omogeniza. La alegere, se vor adăuga choco chips în compoziție și se amestecă.
Într-o tavă de brioșe tapetată cu forme de brioșe, se umple formele doar ¾ , se adăugă choco chips pe deasupra și se introduc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
Se lasă la cuptor timp de 20-25 de minute.
Idei Prăjitură Simplă cu Mere 2024 – Tort de Mere cu Frișcă
Timp de preparare
1 oră, 30 minute
Timp de Coacere
20-25-30 minute
Temperatura
200-160°
Dacă ai poftă de o prăjitură simplă cu mere, ce zici de un tort cu mere și frișcă care se face extrem de rapid? Această rețetă face parte din lista noastră de idei prăjituri rapide și simple pe care ți le recomandăm și ție. Această idee de prăjituri rapide nu necesită multe ingrediente și pe multe dintre ele, cu siguranță, le ai deja în casă. Așa că, încearcă și tu această idee de prăjitură simplă cu mere!
Ingrediente blat
4 Ouă
9 Linguri Zahăr
2 lg. Făină
2 lg. Amidon
2 lg. Ulei
1 Praf de Sare
1 Plic de Zahăr Vanilat
½ lgț. Praf de Copt
8-9 Mere
200 ml. Frișcă Lichidă
200 ml. Smântână
Pași
Se iau 5 linguri de zahăr și se caramelizează în cratița în care se va coace și tortul.
Se spală, se curăță și se taie merele. Apoi, se pun în cratița în care s-a caramelizat zahărul.
Se introduce cratița în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de circa 20-25 minute.
Pentru blat, se vor separa albușurile de gălbenușuri. Se vor mixa albușurile spumă cu praful de sare și se va adăuga treptat zahărul și se mixează până la dizolvarea zahărului.
Gălbenușurile se amestecă cu cele 2 linguri de ulei și se pun peste albușuri. Se adaugă făina, amidonul, zahărul vanilat și se amestecă ușor cu mișcări de jos în sus.
După ce s-a scos cratița din cuptor, se toarnă amestecul pentru blat peste mere și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 160 grade.
Se lasă la răcit 10 minute după ce este gata și se răstoarnă tortul din cratiță pe un platou. Se mai lasă 10 minute, iar apoi se îndepărtează cratița.
Se mixează smântâna cu frișca și zahărul până ce compoziția devine fermă, iar apoi se pune peste tort.
Concluzie
Nouă ne plac foarte mult ideile de deserturi rapide și simple, deoarece ni se face destul de des poftă de ceva dulce. Așa că, sperăm că te-am putut inspira cu aceste idei de prăjiturele rapide pe care le poți încerca și când ai musafiri sau ești pe grabă.