Bine ați venit, dragile mele! Vă tot gândiți cu ce deserturi de Crăciun sau Revelion să-i încântați pe cei dragi vouă? V-am pregătit noi o listă cu idei prăjituri de sărbători care cu siguranță vă vor lăsa gura apă! De la idei deserturi de Crăciun simple, la idei deserturi de Revelion mai tradiționale, aceste idei prajituri de sărbători vă vor inspira și vă vor ajuta să gătiți cele mai delicioase deserturi.
Pregătiți-vă să vă încântați simțurile și să vă bucurați de aventura gustului în timp ce explorați articolul nostru cu idei prăjituri de sărbători.
Sincer, fetelor, ne-am cam săturat ca de fiecare dată când căutăm anumite rețete de prăjituri de Crăciun, rezultatele să nu fie conform așteptărilor noastre. Așa că, anul acesta, ne-am gândit să punem osul la treabă și să ne facem o listă cu idei rețete de prăjituri de Crăciun pe care, evident, o împărtășim cu voi. Până la urmă, girls support girls, nu-i așa? Lăsați-vă inspirate și alegeți-vă idei prăjituri Crăciun preferate!
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Prima prăjitură pentru Crăciun din lista noastră de prăjituri de Crăciun simple și rapide este prăjitura Crăciunița.
Iată de ce ai nevoie pentru Crăciunița prăjitură și care sunt pașii de preparare:
Ingrediente blat
7 Ouă
75 g. Mac
75 g. Nucă de Cocos Albă și Verde
200 g. Zahăr
200 ml. Lapte
50 g. Făină
1 Pachet de Margarină
1 Plic Zahăr Vanilat
200 g. Pișcoturi
100 ml. Cafea
Ingrediente glazură
4 Linguri de Zahăr
3 Linguri de Lapte
2 Linguri Cacao
25 g. Margarină
25 g. Nucă de Cocos Albă și Verde
Pași:
Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile cu cele 100 g. de zahăr. Se bat până când zahărul se topește. Apoi, se adaugă nuca de cocos albă și macul. Se pun 2 linguri de făină și se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă compoziția în tava cu hârtie de copt.
Se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace la foc mic în funcție de cuptor și se verifică din când în când cu scobitoarea.
Acum trecem la cremă unde amestecăm gălbenușurile cu ce a mai rămas din zahăr, din făină și se adaugă laptele și zahărul vanilat. Se pune totul într-o oală mai mică și se gătește compoziția pe baie de aburi. Se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se freacă bine margarina până se face ca o spumă și încorporează.
Se așează blatul și se întinde ½ din cremă. Se aranjează pișcoturile înmuiate în cafea unul lângă altul, iar deasupra se pune restul de cremă.
Acum trecem la glazură care trebuie turnată deasupra: într-un vas la foc mic se fierbe zahărul cu laptele, cacaua și margarina până se îngroașă.
Se lasă la răcit și se toarnă peste blat. Deasupra, se presară nucă de cocos albă și verde.
2. Fursecuri pentru Crăciun – Idei Deserturi de Crăciun 2025
Timp de preparare
1 oră
Timp de Coacere
15-20 minute
Temperatura
180°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paști, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Mai departe în lista noastră cu idei prăjituri Crăciun, vorbim despre fursecuri pentru Crăciun cu ciocolată. Aceștia pot fi în formă prăjituri brăduți, turtă dulce sau diverse alte forme. Noi le mai spunem și fursecuri pentru Moș Crăciun, deoarece nepoțeii noștri le adoră.
Iată de ce ai nevoie pentru a face fursecuri brăduți cu ciocolată:
Ingrediente
450 g. Făină
200 g. Choco Chips cu lapte sau Ciocolată cu lapte tăiată bucăți mici
200 g. Zahăr Brun
200 g. Unt 80-82% grăsime la temperatura camerei
100 g. Zahăr Alb Tos
100 g. Choco Chips ciocolată neagră sau Ciocolată neagră bucățele
2 Ouă
1 Esență Vanilie
1 Praf Sare
1 Linguriță Bicarbonat de Sodiu
Pași:
Pune untul, zahărul alb tos, zahărul brun și esența de vanilie într-un bol. Apoi, mixează ingredientele la viteză mică pentru început, apoi la viteză mare. Mizează până când zahărul și unul se transformă într-o cremă.
Adăugă și ouăle și un praf de sare. Mixează până se încorporează bine.
Într-un bol separat, adaugă bicarbonatul de sodiu în făină și amestecă puțin. Adaugă treptat făina cu bicarbonatul în bolul cu celelalte ingrediente și mixează la viteză redusă.
După ce făina a fost încorporată, adaugă bucățile de ciocolată cu lapte și neagră. Amestecă până se încorporează bine.
Tapetează o tavă cu puțin ulei și hârtie de copt și așează pe ea forma prăjituri brăduți. Așează compoziție în fiecare formă prăjituri brăduți cu ajutorul unei linguri de înghețată.
Bagă-le în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
3. Turtă Dulce – Idei Prăjituri Crăciun 2025
Timp de preparare
1 oră, 30 minute
Timp de Coacere
7-8 minute
Temperatura
180°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Dacă ești în căutare de idei deserturi de Crăciun, noi ne-am gândit că turta dulce își merită pe deplin locul în acest articol cu idei prăjituri Crăciun. Pe lângă faptul că este o activitate extrem de frumoasă de făcut cu familia, turta dulce este o prăjitură Crăciun cu adevărat delicioasă.
Iată care este rețeta prăjitură Crăciun de turtă dulce:
Ingrediente blat
150 g. Unt
80 g. Zahăr Brun
180 g. De Miere
1 linguriță de Bicarbonat de sodiu
1 Ou
400 g. Făină
½ linguriță Praf de Copt
4 lingurițe de mix condimente turtă dulce
Ingrediente glazură
1 Albuș
200 g. Zahăr pudră
½ linguriță cu zeamă de la 1 lămâie
Pași:
Într-o crăticioară se pune zahărul, mierea și untul tăiat cubulețe la foc mediu. Se amestecă compoziția până când se topește zahărul.
În momentul în care a început să fiarbă, se ia de pe foc și se adaugă bicarbonatul se sodiu. Apoi, se lasă puțin la răcit.
După ce compoziția s-a răcit, se adaugă condimentele pentru turtă dulce, oul praful de copt și făina. Se amestecă până la omogenizare. În cazul în care este lipicios, mai presară puțină făină.
Strânge aluatul, pune-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Presară făină pe masă, scoate unul dintre aluaturi și întinde coca până are o grosime de 3-4 cm. Decuplează blatul cu formele de turtă dulce pe care le ai și așează fiecare formă în tava tapetată cu hârtie de copt. Turta dulce se coace timp de 7-8 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Repetă același proces cu aluatul rămas până când ies câte dorești.
După ce s-au răcit, se pot decora. Bate cu furculița un albuș de ou până se face spumă. Se adaugă gradual zahărul pudră până se omogenizează. Se pune zeama de lămâie și se amestecă.
Folosește un poș de decorat sau o pungă tăiată și decorează după cum îți place.
4. Brioșe cu Vanilie și Cacao – Idei Prăjituri de Crăciun 2025
Timp de preparare
1 oră
Timp de Coacere
20 minute
Temperatura
180°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Brioșele, indiferent de tip, au devenit în ultimii ani unele dintre cele mai adorate prăjituri de sărbători. Chiar dacă sunt niște deserturi de Crăciun în stil american, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura și noi de acest tip de prăjituri de Crăciun alături de cei dragi. Brioșele sunt niște idei prăjituri Crăciun pe care trebuie să le încerci și tu!
Iată rețeta de brioșe cu vanilie și ciocolată:
Ingrediente
2 Căni de Făină
1 Cană de Zahăr
2 Ouă
2 Linguri Cacao
½ cană de lapte
½ cană ulei
½ cană apă minerală
1 linguriță esență de vanilie
1 plic praf de copt
2 linguri zahăr pudră
Glazură verde pentru ornat
Pași:
Într-un bol, se amestcă oricu cu mixerul, ori cu telul, ouăle, laptele și apa minerală.
Apoi, se adaugă uleiul, zahărul și esența de vanilie. Continuă să amesteci până când se topește zahărul.
Se cerne făină separat și amestec-o cu laptele și praful de copt.
Se adaugă restul ingredientelor uscate peste cele umede cu o spatulă.
¼ din compoziție se dă deoparte și se adaugă în ea 2 linguri de cacao pentru un gust ușor amărui și o culoare frumoasă.
Pune aluatul în forme pentru brioșe. Se pune alternativ aluatul cu cacao pentru o forma un design ca de chec marmorat. Dacă folosești forme metalice, tapetează-le cu unt și făină sau cu hârtie de copt.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Din cât în când se face testul cu scobitoarea.
Pentru a le orna, folosește glazura verde ca bradul de Crăciun și puțin zahăr pudră pentru a imita zăpada.
5. Cake Pops – Prăjituri pentru Crăciun 2025
Timp de preparare
1 oră, 30 minute
Timp de Coacere
45 minute
Temperatura
180°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Echipa Sloturi pe Tocuri ține cont întotdeauna de noile tendințe și vine cu niște idei rețete prăjituri de Crăciun la modă în anul 2023. Cu siguranță ai auzit de Cake Pops, acele biluțe de ciocolată pe băț. Ei bine, noi îți prezentăm rețeta de Cake Pops idei prăjituri de Crăciun pe care le poți încerca și tu pentru a-i încânta pe cei mici. Rețeta Cake Pops deserturi de Crăciun este o rețetă prăjitură de Crăciun simplă pe care o poți face și tu din confortul bucătăriei tale!
Vezi pașii necesari pentru Cake Pops rețete prăjituri de casă pentru sărbători:
Ingrediente pandișpan
250 g. Unt
420 g. Zahăr
4 Ouă
375 g. Făină
1 plic praf de copt
200 ml. Lapte
1 esență vanilie
1 praf de sare
Ingrediente glauzură
200 g. Ciocolată neagră
200 ml. Frișcă lichidă
Ingrediente asamblare
400 g. Nutella
Bomboane colorate
Bețișoare cake pops
Pași:
Într-un bol, se vor amesteca untul la temperatura camerei, zahărul și esența de vanilie.
Se vor adăuga pe rând ouăle și se va amesteca până se va omogeniza.
Apoi, se vor adăuga făina, praful de copt, sarea și laptele.
După obținerea unui aluat consistent, se va pune într-o tavă și se va băga la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 de minute.
După ce pandișpanul s-a răcit complet, se fărămițează cu mâna. Se va adăuga peste acesta Nutella topită și se va amesteca până la omogenizare. Din aluatul obținut, se vor forma biluțe cu mâna. Se vor lăsa la rece pentru 30 de minute.
Între timp, se va topi ciocolata și se va amesteca cu smântâna lichidă.
Se vor scoate biluțele din frigider și se vor înfinge în fiecare câte un bețișor. Apoi, fiecare biluță va fi dată prin ciocolată. Se vor pune cu bețișorul în sus pe o foaie de copt și se vor orna după propriul gust, de exemplu cu bomboane colorate.
Idei Prăjituri de Revelion ianuarie 2025
Noaptea dintre ani este importantă pentru noi toți, nu-i așa? Cumva, tindem să credem că totul trebuie să iasă perfect în seara dintre ani ca să ne meargă bine în anul următor. Nu avem de unde să știm cu siguranță dacă chiar așa este, însă știm că meniul va fi pregătit cu multă atenție.
În ceea ce privește deserturile, ne-am gândit la niște idei prăjituri de revelion delicioase care îți vor lăsa invitații uimiți de plăcerea gustului. Alege cele mai ușoare și savuroase idei deserturi de revelion.
1.Cheesecake cu Fructe de Pădure – Idei Prăjituri Revelion 2025
Timp de preparare
2 ore
Timp de Coacere
1 oră, 15 minute
Temperatura
170°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
O rețetă foarte dragă nouă care merită inclusă în lista cu idei prăjituri de revelion este cheesecake cu blat de bicuiți prăjitură pentru revelion. Mai face parte și din categoria de idei prăjituri speciale de sărbători, deoarece își poate face loc cu ușurință printre cozonacii plini de nucă. Această idee de prăjitură de anul nou este un cheesecake cu brânză de vaci Philadelphia și glazură de fructe de pădure.
Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru cheesecake rețetă prăjituri de revelion:
Ingrediente blat
300 g. Biscuiți digestivi
100 g. Unt
450 g. Philadelphia
450 g. Smântână de frișcă cu 30% grăsime
1 Esență Vanilie
250 g. Zahăr pudră vanilat
Ingrediente glazură
1 Lime
1 Pungă de fructe de padure congelate
Pași:
Se topește untul și se amestecă cu biscuiții sfărâmați. Se pune în tavă și se apasă bine cu fundul unui pahar.
Se pune Philadelphia cu zahărul pudră și se amestecă până se omogenizează. Dupa, se toarnă smântâna de frișcă, se bate până se întărește și se pun pe rând câte 3 ouă până se încorporează, plus coaja de la lime.
Se pune crema peste biscuiți și se bagă la cuptor pentru 1:15 minute, la 170 de grade. Recomandat este să se folosească o tavă pentru tort detașabilă. Aceasta trebuie înfășurată foarte bine în staniol (fundul) pentru că în tava de cuptor se va pune apa.
La final, după ce se răcește, se pune amestecul de fructe de pădure peste.
Se pune cam jumătate din punga de fructe de pădure într-o crăticioară pe foc. Se adaugă 3 linguri de zahăr și se fierbe la foc mic până se formează un fel de dulceață puțin mai lichidă (aproximativ 15-20 minute).
După ce se răcește, se pune jumătate din zeama de la lime peste fructe.
2. Idei Prăjituri pentru Revelion 2025– Tiramisu
Timp de preparare
1 oră
Timp de Coacere
fără coacere
Temperatura
–
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Nu că vrem să ne lăudăm, dar suntem de părere că te vor încânta aceste idei prăjituri de revelion rețete, atât de mult încât să le încerci. Continuăm lista cu idei prăjituri de sărbători și vorbim despre tiramisu, prăjitură de revelion rețetă. Este un tiramisu mascaporne, o prăjitură deosebită de sărbători, deoarece exact ca cheesecake, nu este o prăjitură de anul nou tradițională. Nu-ți face griji! Rețeta noastră de cremă tiramisu este foarte simplă și va fi gata în mai puțin de 30 de minute!
Iată pașii pentru o prăjitură deosebită de revelion:
Ingrediente
400 g. Pișcoturi
500 g. Mascarpone
50 g. Smântână cu 30% grăsime
4 Gălbenușuri
1 Esență vanilie
80 g. Zahăr pudră vanilat
400 ml. Cafea neîndulcită
Pași:
Se face cafea neîndulcită și se lasă la răcit.
Cele 4 gălbenușuri se freacă cu o lingură de zahăr pudră pe baie de abur până când se obține o textură cremoasă.
Apoi, într-un bol, se mixează mascarponele împreună cu smântâna și cu zahărul pudră peste care se adaugă gălbenușurile frecate.
Într-o tavă, se pun rând pe rând pișcoturile însiropate în cafeaua neîndulcită. Se adaugă un rând de pișcoturi și un strat de cremă. Se repetă procesul.
La final, se ornează cu cacao cernută.
Se lasă la frigider peste noapte sau minim 6 ore.
3. Rețetă Prăjitură Carpați – Idei Prăjituri de Revelion 2025
Timp de preparare
2 ore
Timp de Coacere
15 minute
Temperatura
170°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Era cazul să îți prezentăm și niște idei prăjituri de revelion tradiționale, iar prima pe lista noastră de idei prăjituri de sărbători este nimeni alta decât prăjitura Carpați. Ne-am gândit că cea mai bună variantă este prăjitura Carpați rețeta veche, deoarece ne aduce aminte de copilărie și cum o făcea mama.
Carpați prăjitură este o prăjitură deosebită de sărbători pe care orice român trebuie să o aibă pe masă. Deși poate părea o prăjitură pentru revelion complicată, ți-o vom explica cât de bine putem pentru ca atât prăjitura Carpați, cât și crema Carpați să-ți iasă perfect.
Iată pașii:
Ingrediente foi
1 kg. Făină
300 g. Zahăr
4 Ouă
1 Linguriță de Amoniac
300 ml. Ulei
300 ml. Lapte
Ingrediente cremă
2 l. Lapte
300 g. Făină
500 g. Unt
600 g. Zahăr
Ingrediente glazură
200 ml. Lapte
2 linguri de Unt
200 g. Ciocolată de menaj
Pași:
Se amestecă ouăle cu zahărul până când se obține o compoziție cremoasă. Apoi, se toarnă uleiul până se omogenizează. Apoi, se adaugă laptele până se încorporează cu restul ingredientelor. După aceea, se pun făină și amoniacul și se amestecă până se obține un aluat consistent.
După ce aluatul este gata, se va împărți în 8 foi bucăți egale. Se va întinde fiecare bucată cu ajutorul unui sucitor. Un aspect important este să lași foaia rulată pe sucitor până pregătești tava. Se desface aluatul de pe sucitor în tavă. Se repetă procesul pentru celelalte 7 foi. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru aproximativ 15 minute.
Până se coc foile, se poate face crema. Se topește zahărul într-o cratiță fără a-l arde. Apoi, se adaugă cele 300 g. făină și se amestecă. După acea, se adaugă și laptele și se lasă la fiert până se obține o cremă pufoasă. La final, se adaugă untul și se amestecă până la omogenizare.
Pentru asamblare, este esențial ca într-o tavă să pui o foaie, după care cremă și să repeți procesul cu toate foile. După acest pas, se bagă la frigider până se întărește.
După ce s-a întărit, se taie marginile în formă de triunghi până când arată precum creasta unui munte.
Apoi, se prepară glazura prin topirea ciocolatei cu untul și laptele. Glazura trebuie turnată peste fiecare triunghi. Opțional, se adaugă nucă de cocos astfel încât să arate ca niște munți plini de zăpadă.
4. Idei Prăjituri de Revelion 2025– Tort cu Ciocolată
Timp de preparare
3 ore
Timp de Coacere
40 minute
Temperatura
180°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
Nu-i așa că o un tort de ciocolată este întotdeauna o idee bună? Noi ne-am gândit că ar merita inclus în lista noastră de idei prăjituri de sărbători, mai exact idei prăjituri de revelion. Lasă-te inspirată de această rețetă tort de ciocolată prăjitură pentru revelion și pregătește o rețetă prăjitură revelion ce îi vor face pe toți membrii familiei să se lingă pe degete!
Uite care sunt pașii pentru un tort cu ciocolată reușit:
Ingrediente blat
1 kg. Făină
300 g. Zahăr
4 Ouă
1 Linguriță de Amoniac
300 ml. Ulei
300 ml. Lapte
Ingrediente cremă
2 l. Lapte
300 g. Făină
500 g. Unt
600 g. Zahăr
Ingrediente deco
200 ml. Lapte
2 linguri de Unt
200 g. Ciocolată de menaj
Pași:
Se va topi ciocolata și untul pe baie de aburi. Apoi, alunele de pădure se vor toca cu ajutorul unui chopper sau mașină de tocat până când se va obține o pudră.
Se separă ouăle și se bat albușurile spumă. Într-un alt bol, se va amesteca bine gălbenușurile cu zahărul. Apoi, se vor încorpora cu grijă ciocolata plus: untul, albușurile, pudra de alune și jumătate de pliculeț de praf de copt cu puțină zeamă de lămâie.
Va fi nevoie de două forme de tort detașabile, tapetate cu unt. Se va turna ⅔ din compoziție într-o formă și restul în cealaltă.
La cuptorul preîncălzit la 180 de grade, primul blat se va coace timp de 35 de minute, iar celelalt, mai mic, 25 de minute. Se lasă la răcit și numai după ce s-a răcit se scoate din forme.
Pentru cremă ciocolată tort, se va topi ciocolată pe baie de aburi. Apoi, crema tort ciocolată se va amesteca cu smântâna și se va lăsa la răcit pentru minim două ore.
După ce foile de blat s-au răcit, se va tăia blatul mai mare pe jumătate. Se va pune cremă de ciocolată pentru tort pe fiecare blat, iar ce va rămâne din crema ciocolată tort va fi folosit pentru a îmbrăca tortul de ciocolată.
Ca decor, se vor pune arahide pisate la chopper sau blender, plus alte ornamente de decor tort de ciocolată dorite.
5. Idei Prăjituri de Revelion 2025– Albă ca Zapadă Prăjitură Rețetă Veche
Timp de preparare
3 ore
Timp de Coacere
până la rumenire
Temperatura
175°
Ideal pentru
Crăciun, Revelion, Paște, Zi de Naștere, Onomastică, etc
La fel ca la Carpați, atunci când ne amintim de prăjitura Albă ca Zapada, ne gândim instant la copilăria și la mamele noastre. Nu ne vine să credem că, acum, noi suntem cele care începem încet, încet să gătim Albă ca Zăpada prăjitură. Suntem de părere că indiferent de trenduri, atunci când vine vorba de idei prăjituri revelion, Albă ca Zăpada rețetă va fi întotdeauna o idee bună.
Știm că poate fi puțin overwhelming o astfel de rețetă prăjituri revelion, așa că uite cum poți face Albă ca Zăpada prăjitură rețetă veche:
Ingrediente blat
15 linguri Zahăr
15 linguri Ulei
15 Linguri Lapte
3 Ouă
½ linguriță Bicarbonat
1 praf de Sare
800 g. Făină
Ingrediente cremă
300 g. Unt
12 linguri Făină
9 linguri Zahăr
1,5 l. Lapte
Coaja rasă a 2 lămâi
Sucul a 3 lămâi
Ingrediente deco
500 g. Fulgi de Nucă de Cocos
Pași:
Se vor amesteca ingredientele lichide cu cele solide și se frământă un aluat. În cazul în care aluatul este lipicios, se va mai adăuga făină. Se pune la frigider aproximativ 30 de minute, apoi se va împărți în 4 bucăți egale. Se vor întinde 4 foi direct pe foaie de copt și se vor pune pe fundul tăvii. Se coc la cuptorul preîncălzit la 175 de grade până se rumenesc. Atenție! Foile trebuie să fie albe!
Mai departe, se vor amesteca făina, zahărul, laptele, coaja a 2 lămâi și sucul a 3 lâmâi, iar apoi se pun pe foc. Se va amesteca încontinuu până când alba ca Zăpada crema se va îngroșa. Se ia de pe foc, se toarnă într-un bol și se acoperă cu folie alimentară. Albă ca Zăpada cremă se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, se va spuma untul, se va adăuga crema rece și se va miza până la omogenizare.
Apoi, se va împărți Albă ca Zăpada crema în 4 porții egale. Se pune Alba ca Zăpada cremă pe fiecare foaie și se repetă procesul până când toate cele 4 foi sunt tornate cu Alba ca Zăpada cremă. Ultimul strat va fi cu cremă și se va orna cu fulgi de cocos.
Se va acoperi prăjitura cu folie alimentară și se va așeza ceva greu deasupra pentru a se lipi bine.
Concluzie
Fie ca aceste idei prăjituri de sărbători să vă inspire să creați amintiri delicioase și să vă umple casele cu arome îmbietoare în această sărbătoare a bucuriei și generozității. Crăciun Fericit și savuros din partea echipei Sloturi pe Tocuri!